CAMSIZER® P4 versus sieve analysis – maximum benefits from minimal efforts

products.camsizer.dual_camera_technology_title

The dual camera system of the CAMSIZER P4 is superior to any other dynamic image analyzer in terms of width of size range, analysis speed, accurate shape detection and resolution.

The dual camera system provides optimized analysis conditions for small and large particles without compromising resolution or detection probability.

Therefore, wide range measurements from 20 μm to 30 mm with no hardware adjustments can be reproduced with excellent precision. The vibratory chute feeds the samples to the CAMSIZER P4 and all particles fall individually through the measurement field. During the measurement procedure the two digital cameras (low noise CCDs) operate simultaneously. The basic camera detects large particles and the zoom camera detects the small ones. The combination of the varying image scale on each of these cameras allows both small and large particles to be captured at a high resolution.

The frame rate and the area where the particles are detected determine the speed in which the particles can be measured. In order to replace the dual camera system with a single camera, it would require images with more than 40 megapixels with a frame rate of at least 30 Hz, which is impossible by today's standards.

CAMSIZER® P4

Termékkatalógus Termékismertető PDF
Close

Nyelv:


A CAMSIZER P4 egy kompakt laboratóriumi készülék, mellyel dinamikus képanalízis révén egyidejűleg mérhető a részecskék méretének és alakjának eloszlása, porok és granulátumok esetén még további más paraméter is meghatározható.


Camsizer P4 Dual Camera TechnologyAz egyedülálló szabadalmaztatott 2-kamera technológián alapuló digitális képfeldolgozással szórható szilárd anyagok 20 µm - 30 mm mérettartományban mérhetők.


Camsizer P4 3D Model Nagyobb felbontású, gyorsabb kamerák, erősebb fényforrás és feljavított adatfeldolgozási képességek különbözetik meg elődeitől a CAMSIZER P4 készüléket. Ezek az újítások megnövelik a mérés sebességét (~ 1 - 3 perc); lehetővé teszik a kis részecskék alakjának pontosabb meghatározását és a mérhető mérettartomány kibővítését.


Camsizer P4 Software A kibővített szoftver része a részecskék képét és körvonalát a megfelelő alak- és méretadatokkal ill. a mérési paraméterek 3-dimenziós diagramjával (3D Cloud scatterplot) együtt tartalmazó részecskekönyvtár is. A részecskealakot leíró új jellemzők lehetővé teszik a részecskék kerekségének meghatározását.


A többi jól bevált funkció, pl. a bizonylatolt kalibrálólemez, a mérési zóna automatizált levegőgárama és az adagolótölcsér magasságának motorikus beállítása mind megmaradt a CAMSIZER P4 készüléken is. Szokott módon egyszerű a működtetés, robusztus és karbantartást nem igénylő a készülék, megbízhatóak a mérési eredmények még állandó üzemmenetben is.

A csatlakoztatható opcionális AutoSampler nagy mennyiségű minta teljesen automatikus mérését teszi lehetővé, feljavítja így a termelékenységet.

A CAMSIZER P4 a gyártási folyamatba illesztett online változatban is beszerezhető.

Alkalmazási példák

építőanyagok, üveg, csiszolóanyagok, cukor, fémporok, faforgácsok, granulált élelmiszerek, granulált műanyagok, granulált szilícium, homok, kávé, katalizátorok, kerámia, koksz, mosópor, peszticidek (rövarölők), pharmaceutical pellets, proppants, só, szén, trágyázószerek, vegyszerek, ... lásd továbbá Alkalmazási adatbankot

Előnyök

 • Hardver:
 • széles, 20 µm - 30 mm közötti méréstartomány
 • mindegyik mérés a teljes a mérettartományt lefedi
 • kiváló összehasonlíthatóság szitálási analízissel, még többmóduszú eloszlások esetén is
 • nagyon rövid mérési idő (2-3 perc)
 • 2 db CCD kamera, mindegyik 30 kép/s felvételi sebességű és 1,3 Mpixel felbontású
 • nagy fényerejű és hosszú élettartamú, stroboszkópos (pulzált) LED fényforrás
 • Szoftver:
 • optimalizált, intuitív szoftver
 • részecskék méretének, alakjának, számának, sűrűségének és átlátszóságának egyidejű analízise
 • részecskekönyvtár - összes részecske képét és jellemzőjét tartalmazó adatbázis
 • méret- és alakparaméterek "3D felhő" megjelenítése 3-dimenzióban
 • kerekség és szfericitás alakjellemzők (ISO13503-2 és API RP 56/58/60)
 • többféle nyelv (angol, francia, spanyol, kínai, orosz, német és sok egyéb nyelv között: magyar is)
 • Általános:
 • részletes részecskeméretanalízis - az eredmények több, mint 3000 méretosztályba mentődnek el
 • lehető legnagyobb pontosság és reprodukálhatóság
 • érintkezés nélküli, roncsolásmentes mérés
 • másodpercek alatt kalibrálható
 • egyszerű használat kizárja a felhasználói hibákat
 • jelszóval védett készülékbeállítások
 • automatikus mérési eljárás
 • robusztus, szennyezésre és rezgésekre érzéketlen kialakítás
 • öntisztuló, kopás- és karbantartásmentes
 • szitaelemzésnél kevésbé idő- és munkaigényes

Jellemzők

Mérés elve dinamikus képfeldolgozás (ISO 13322-2)
Méréstartomány 20 µm - 30 mm
Analízis típusa száraz porok, granulátumok és ömlesztett anyagok mérése
Mérési idő ~ 1 - 3 perc (a kívánt mérési statisztikától függően)
Mérési módszerek 60 kép/s (>8 millió mérési pont/s) ui. egyedi képek > 1 300 000 mérési pontból állnak
Méretek (szél x mag x mély) ~ 850 x 650 x 350 mm
Súly (mérőegység) ~ 40 kg
Kiértékelő egység PC (benne: operációs rendszer, monitor, billentyűzet és egér, hálózati kártya, kiértéklő szoftver)

Működési elv

A CAMSIZER P4 a digitális képfeldolgozás (ISO 13322-2) elvén működik. A mintát vibrációs csúszda juttatja a mérőhelyre, ahol a részecskék síkalakú fényforrás és két CCD kamera között aláhullanak. A részecskék vetített árnyékairól másodpercenként több, mint 60 kép készül és értékelődik ki. Ilyen módon az ömlesztett anyagáram szinte mindegyik részecskéjéről készül kiértékelhető fényképfelvétel. Lehetségessé válik a 20 µm - 30 mm közötti széles mérettartományba eső részecskék rendkívül helyes vizsgálata a méréstartomány átkapcsolása vagy bármi más beállításváltoztatás kényszere nélkül is.

A rendkívül rövid expozíciós időknek köszönhetően az új stroboszkópikus LED fényforrással nagyon éles képek készíthetők és a vetített árnyékterületek torzításmentesen határozhatók meg. Az éles kontraszt a részecske felületi szerkezetének részleteit úgy jeleníti meg, mintha azt egy mikroszkópon keresztül néznénk. A fényforrás felvillanási frekvenciája olyan nagy, hogy szabad szemmel nem is érzékelhető a stroboszkópikus működés.

Az egyedülálló, szabadalmaztatott 2-kamera technológia nagy mélységélessége révén a teljes méréstartományban maximális pontosság érhető el. A "zoom" kamera maximális felbontást nyújt le egészen a finom mérettartományig, miközben a "basic" kamera lefényképezi a nagyobb részecskéket is és garantálja az eredmények nagy statisztikai bizonyosságát. Ez biztosítja a CAMSIZER mérési eredmények kiváló reprodukálhatóságát, még a viszonylag kis mennyiségben rendelkezésre álló minták esetén is. Az eredmények legalább 3000 méretosztályba mentődnek el.

A műszaki változtatás és a tévedés joga fenntartva.